nieuws

Horecawaakhond sommeert Doesburg

Café

De gemeente Doesburg is vrijdag 23 maart door horecawaakbond BEM! (Bureau Eerlijke Mededinging ) via een brief gesommeerd om alle illegale café-activiteiten bij de lokale voetbalclub per direct te beëindigen. Luistert de gemeente niet, dan volgt een rechtszaak, zo laat BEM! weten.

Horecawaakhond sommeert Doesburg

In de brief wijst BEM! op het niet naleven van de Drank- en Horecawet bij SC Doesburg. BEM! wil dat de gemeente actie onderneemt tegen de voetbalclub en de drank- en horecavergunning intrekt. Horecabedrijven in Doesburg zouden flink hebben te lijden onder de paracommercie in de sportkantine.

Slechte communicatie
Uit mailwisseling tussen de gemeente Doesburg en BEM!, die op het bureau van de internetredactie van Misset Horeca is beland, blijkt dat de strijd tussen de twee in januari 2003 is begonnen. BEM! stelt stelselmatig te worden getraineerd en zegt door slechte communicatie van de gemeente te worden doodgezwegen.

Geïrriteerd
De gemeente liet twee weken geleden bij monde van burgermeester Overweg weten geïrriteerd te zijn over de werkwijze van BEM!. Overweg vindt dat projectleider Arjan Hogervorst van BEM! zich overschreeuwt en ‘volstrekte onzin uitkraamt’. Hogervorst op zijn beurt meldde dat de burgemeester niet goed op de hoogte is van de zaak en dat het met de horeca in Doesburg slecht gaat door de paracommercie.

Zie ook:
Burgemeester geïrriteerd over werkwijze BEM!

Reageer op dit artikel