Horecawaakhond sommeert Doesburg

Horecawaakhond sommeert Doesburg

De gemeente Doesburg is vrijdag 23 maart door horecawaakbond BEM! (Bureau Eerlijke Mededinging ) via een brief gesommeerd om alle illegale café-activiteiten bij de lokale voetbalclub per direct te beëindigen. Luistert de gemeente niet, dan volgt een rechtszaak, zo laat BEM! weten.

In de brief wijst BEM! op het niet naleven van de Drank- en Horecawet bij SC Doesburg. BEM! wil dat de gemeente actie onderneemt tegen de voetbalclub en de drank- en horecavergunning intrekt. Horecabedrijven in Doesburg zouden flink hebben te lijden onder de paracommercie in de sportkantine.

Slechte communicatie
Uit mailwisseling tussen de gemeente Doesburg en BEM!, die op het bureau van de internetredactie van Misset Horeca is beland, blijkt dat de strijd tussen de twee in januari 2003 is begonnen. BEM! stelt stelselmatig te worden getraineerd en zegt door slechte communicatie van de gemeente te worden doodgezwegen.

Geïrriteerd
De gemeente liet twee weken geleden bij monde van burgermeester Overweg weten geïrriteerd te zijn over de werkwijze van BEM!. Overweg vindt dat projectleider Arjan Hogervorst van BEM! zich overschreeuwt en ‘volstrekte onzin uitkraamt’. Hogervorst op zijn beurt meldde dat de burgemeester niet goed op de hoogte is van de zaak en dat het met de horeca in Doesburg slecht gaat door de paracommercie.

Zie ook:
Burgemeester geïrriteerd over werkwijze BEM!

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.