nieuws

Huurachterstand nekt hotspot Prachtig

Café

Het had één van de hotspots van Rotterdam moeten worden. Maar een huurachterstand deed café Prachtig onder de Erasmusbrug de das om. Het horecabedrijf is gesloten.

Huurachterstand nekt hotspot Prachtig

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De verhuurder van het pand, het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR), heeft een deurwaarder gevraagd tot ontruiming van het horecabedrijf over te gaan.

Begin december oordeelde de rechter dat Prachtig vier weken de tijd had om tot een oplossing te komen. Het horecabedrijf kon de flinke huurachterstand niet inlopen, waarna het OBR besloot tot ontruiming over te gaan.

‘Niet schoon’
Horecaondernemer Charles de Bruin wil niet inhoudelijk ingaan op het conflict. Wel stelt hij in het AD dat het OBR ‘niet schoon is’. De Bruin: ‘Er speelt veel meer dan het OBR wil zeggen. Het OBR is echt niet schoon’.

Het OBR laat weten dat het er alles aan heeft gedaan om tot een oplossing te komen met De Bruin. Vandaar dat er geen faillissement is aangevraagd. Door de gedwongen sluiting is er onduidelijkheid ontstaan over het lot van de zestig personeelsleden. Het OBR laat weten op zoek te gaan naar een nieuwe huurder.

Reageer op dit artikel