nieuws

Ierse pubs bevriezen drankprijzen

Café

Pubs in Ierland gaan hun drankprijzen bevriezen. Zo hopen ze meer gasten te ontvangen. Ierse pubs hebben veel last van de aanhoudende economische crisis.

Ierse pubs bevriezen drankprijzen

Dat laten de professionele organisaties Licensed Vintners Association (LVA) en de Vintners Federation of Ireland (VFI) in een verklaring weten. De organisaties hopen dat de beslissing door hun 5.500 leden wordt opgevolgd.

De voorzitters van de twee brancheverenigingen melden dat pubbazen willen prijsstunten om zo meer bezoekers te ontvangen. De voormannen laten weten dat pubs ‘volledig vrij zijn om dat te doen’.

Pubs in Ierland hebben het al een tijdje moeilijk, onder andere door de invoering van het rookverbod. De grootste pubketen van Dublin, de Thomas Read groep, heeft sinds vorige week financiële problemen. De keten bezig 22 pubs en heeft dan 400 mensen in dienst.

Reageer op dit artikel