nieuws

InBev houdt winst op peil

Café

De Belgische-Braziliaanse brouwer InBev heeft de winst in het tweede kwartaal op peil weten te houden ondanks de hoge grondstofprijzen. Voor de tweede helft van het jaar rekent ’s werelds grootste bierbrouwer op betere resultaten.

InBev houdt winst op peil

Dat maakte het concern donderdag bekend. InBev boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 542 miljoen euro. Dat is een stijging van bijna 9 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het resultaat, waarin een belastingmeevaller is verwerkt, is beter dan analisten hadden verwacht.

InBev liet weten dat de overname van de Amerikaanse branchegenoot Anheuser-Busch, de brouwer van Budweiser, op schema ligt en tegen het einde van dit jaar zal worden afgerond. Met de overname is een bedrag gemoeid van 52 miljard dollar.

De omzet van InBev daalde in het tweede kwartaal met 0,3 procent tot 3,71 miljard euro. De verkopen in onder meer Zuid-Amerika trokken aan, maar op de Russische markt leek de brouwer terrein te verliezen aan concurrenten.

Reageer op dit artikel