nieuws

InBev loopt achter met bierbonussen aan horeca

Café

Horecaondernemers klagen dat bierbrouwer InBev zou achterlopen met het uitbetalen van bonussen, een kortingsbedrag die afhangt vna de hoogte van de omzet over het voorgaande jaar. De horeca in Breda noemt het extra wrang omdat de bierbrouwer in hun ogen doorgaans vooraan staat als er geïncasseerd moet worden.

InBev loopt achter met bierbonussen aan horeca

InBev laat in de regionale krant BN/DeStem weten dat er problemen zijn met nieuwe software. De bierbrouwer zegt extra mensen vrij te maken om zo snel mogelijk over te gaan tot de juiste uitbetaling.

Er zijn al voorschotten overgemaakt en na de handmatige berekening wordt ook het restbedrag gestort, meldt InBev. Mocht er sprake zijn van renteverlies dan wordt ook nog eens een rentevergoeding van acht procent uitgekeerd.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Breda noemt het ‘extra wrang dat InBev in gebreke blijft’. Volgens de lokale voorman Peter Werther is de bierbrouwer normaal gesproken er als de kippen bij wanneer er geïncasseerd moet worden en betracht de brouwer geen enkele terughoudendheid met het doorberekenen van productiekosten.

Om hoeveel geld en klanten het gaat, kan InBev niet zeggen. De brouwer hoopt eind mei alles weer op orde te hebben.

Reageer op dit artikel