nieuws

ING: Extra omzet door rookverbod

Café

De veelgehoorde angst dat een rookverbod tot omzetverlies bij horecaondernemers zal leiden, is ongegrond. Dat meldt de ING in haar Sectorvisie, op basis van eigen onderzoek onder 13.000 bezoekers van Postbank.nl.

ING: Extra omzet door rookverbod

Zo blijkt uit het onderzoek dat 24,2 procent van de ondervraagden zegt meer uit te geven aan uit eten gaan bij een rookverbod. Dat terwijl 20,8 procent zegt dan minder uit te geven. Aan cafébezoekjes zal 27,3 procent meer uitgeven, tegen 26,7 procent minder.

ING concludeert dan ook dat het rookverbod niet tot omzetverlies zal leiden bij horecaondernemers. Onderzoek in Europese landen waar reeds een rookverbod is bevestigen deze conclusie. Ook zijn er onderzoeken bekend waaruit blijkt dat er wel omzetverlies wordt geleden wanneer er een rookverbod geldt.

Reageer op dit artikel