nieuws

Interieur Fins café op afstand te besturen

Café

In de Finse hoofdstad Helsinki staat de komende weken pop-up café Kauko. Het interieur van de zaak is op afstand te besturen via een speciale website. Iedereen mag meedoen. Via een webcam is live te volgen wat er gebeurt.

Interieur Fins café op afstand te besturen

Dat meldt Bright.nl. De tafels en stoelen gaan op en neer, de lampen schieten aan en uit en uit de suikerpotten komt niets of juist heel veel. Ook de muziek is op afstand aan te passen. Dat kan maximaal één minuut, daarna is het de beurt aan een ander.

Kauko betekent in het Fins ‘op afstand bestuurbaar’. Design is mooi maar moet ook een functie hebben, is volgens het artikel de gedachte achter het pop up-café. Vandaar de keuze om het interieur op afstand bestuurbaar te maken.

Het tijdelijke horecabedrijf staat de komende weken in winkelcentrum Forum in Helsinki. Het is opgezet om te vieren dat de Finse hoofdstad is verkozen tot ‘World Design Captial van 2012’.

Reageer op dit artikel