nieuws

Invallen bij internetcafés

Café

De politie heeft deze week 21 verdachten aangehouden na invallen in drie internetcafés in Amsterdam-Zuidoost. Twaalf van de verdachten bleken zich bezig te houden met het versturen van spam, de negen anderen waren illegaal in Nederland. Zij zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De politie Kennemerland heeft dit zaterdag bekendgemaakt.

Invallen bij internetcafés

De Bovenregionale Recherche deed de invallen in het kader van een onderzoek naar West-Afrikaanse criminele netwerken, die vanuit internetcafés grote hoeveelheden spam versturen. De politie heeft in de internetcafés harde schijven en valse identiteitsbewijzen in beslag genomen.

Loterij
De politie heeft in het onderzoek naar oplichting door West-Afrikaanse netwerken sinds oktober 2006 al 59 verdachten aangehouden. De verdachten benaderen hun slachtoffers via e-mail en vertellen dat die een groot geldbedrag kunnen krijgen, bijvoorbeeld door een erfenis, loterij of een investering. Om voor de erfenis of loterij in aanmerking te komen, dienen slachtoffers zelf eerst een geldbedrag te betalen.

Reageer op dit artikel