Jansen Horeca neemt Kranen Horeca over

Jansen Horeca neemt Kranen Horeca over

Jansen Horeca Service B.V. uit Doetinchem heeft Kranen Horeca & Grootverbruik B.V. uit Lochem overgenomen. De overname heeft geen gevolgen voor de circa twintig personeelsleden van Kranen Horeca. Beide familiebedrijven zijn horecagroothandels die actief zijn in Oost-Nederland.

Zowel Kranen Horeca als Jansen Horeca zijn bezorgende groothandels met een totaal assortiment van food en non-food artikelen. Jansen Horeca is in het aankooptraject bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames B.V.

De overname van Kranen Horeca sluit goed aan op de toekomstvisie van Jansen Horeca, zo laten beide bedrijven weten.

Met de overname van Kranen Horeca komt het personeelsbestand van Jansen Horeca uit op ongeveer zeventig werknemers. Jansen Horeca is door de overname beter in staat om verdere schaalvergroting en efficiencyvoordelen te kunnen realiseren.

Kranen Horeca was op zoek naar een strategische speler om zich bij aan te sluiten en op die manier meer inkoopkracht te krijgen. De voorkeur van Kranen Horeca ging uit naar Jansen Horeca omdat dit ook een familiebedrijf is en net als Kranen Horeca een sterke regionale binding heeft met Oost-Nederland. De oud-eigenaar van Kranen Horeca, de heer Léon Kranen, blijft werkzaam als vestigingsdirecteur.