nieuws

Jeroen Veldkamp: ‘Koffie gaat goede kant op

Café

Meervoudig koffiekampioen Jeroen Veldkamp is van mening dat het de goede kant op gaat met kwaliteitskoffie in de horeca. Op dinsdag 10 januari gaf hij op Wereld Innoveer op de Horecava in Amsterdam een koffie-presentatie. Met voor het publiek veel inspirerende voorbeelden van horecazaken die goed met koffie omgaan.

Jeroen Veldkamp: ‘Koffie gaat goede kant op

‘Ik zegt niets over de toekomst van koffie. Maar ik laat zien wat er nu gebeurt.’ Volgens Veldkamp zijn veel horecabedrijven goed op weg als het gaat om kwalitatief goede koffie. ‘Koffie krijgt meer aandacht. Het gaat de goede kant op. Toch hoort Veldkamp bij trainingen in het bedrijfsleven nog vaak: ‘dat kan hier niet’, of ‘daar hebben wij hier op piekmomenten geen tijd voor’.

Ozzo Bar

‘Onnodig’, zegt Veldkamp. Het hoeft niet zo tijdrovend te zijn. Zelfs Van der Valk kan het…’ Hiermee duidt de koffiekenner op de slow coffee die Van der Valk in de nieuwe Ozzo Bar in Eindhoven serveert. Van der Valk maakt hier slow coffee met een Chemex Coffeemaker. Ook staat er een Mirage van Kees van der Westen.

Andere goede – actuele – voorbeelden van koffiezaken die hij noemde in zijn presentatie:– The Village Coffee Utrecht


– MonMouth, Londen

– CaffeNation, Antwerpen

– Broer Bretel, Antwerpen

– Coffee Bru, Amsterdam

– Ace Hotel New York

Meer Horecava 2012

Reageer op dit artikel