nieuws

Jeugd scoort makkelijk alcohol in kantines

Café

Jongeren kunnen te makkelijk aan alcohol komen in sportkantines, omdat daar onvoldoende op leeftijd wordt gecontroleerd. Dat heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gemeld.

Jeugd scoort makkelijk alcohol in kantines

Controleurs van de VWA controleerden vorig jaar 209 sportkantines op bepalingen uit de Drank- en Horecawet. Daaruit bleek dat een op de vijf sportkantines helemaal geen leeftijdscontrole uitvoert bij de verkoop van alcohol.

Ruim de helft vroeg niet naar identiteitspapieren, terwijl dat wel moet. Drie van de tien verenigingen deed het wel volgens de regels.

De inspecties werden gehouden tijdens sportwedstrijden, -toernooien en -feesten. In totaal bleek 7 procent van de verenigingen helemaal geen alcoholhoudende dranken te schenken tijdens wedstrijden en toernooien. Tijdens sportgerelateerde feesten werd wel overal alcohol verkocht.

Reageer op dit artikel