nieuws

Joop Bohlmeijer verkoopt Anno 1890

Café

Joop Bohlmeijer heeft zijn topcafé Anno 1890 in Amsterdam verkocht. Bohlmeijer doet het café in november van de hand. Anno 1890 werd de laatste tien jaar twee maal uitgeroepen tot beste café van Nederland.

Joop Bohlmeijer verkoopt Anno 1890

Bohlmeijer vindt het na 35 jaar caféwerk mooi geweest, zo laat hij weten in het Amstelveens Nieuwsblad. Met de verkoop van Anno 1890 komt een eind aan de ‘Bohlmeijer-dynastie’. Joops vader startte het café in 1973.

Het vastgoed van het café blijft wel in bezit van Bohlmeijer. De exploitatie gaat per 1 november over naar Patrick Lommers, eigenaar van eetcafé Moeke Spijkstra in Blaricum en De Kaars in Hilversum.

In een reactie laat Bohlmeijer weten dat het mooi is geweest. ‘Ik word straks 54 en heb 36 jaar in het café gestaan. Ik ga met mijn vrouw van het leven genieten Er komt geen afscheidsreceptie. Ik hou niet van dat emotionele gedoen’, aldus Bohlmeijer in het Amstelveens Nieuwsblad.

Anno 1890 behoort al jaren tot de betere cafés van Nederland. Het bedrijf werd twee maal door Misset Horeca uitgeroepen tot Café van het Jaar. In de meest recente Café Top-100 vinden we Anno 1890 terug op vijfde plaats

Reageer op dit artikel