nieuws

Jopen Bier wil naar Verenigde Staten

Café

Jopen Bier wil de grens over. Binnen een halfjaar hopen Michel Ordeman en Lydian Zoetman hun bier in de Verenigde Staten aan de man te brengen. ‘Daar is speciaalbier in opkomst, net als in de Scandinavische landen, Italië en Japan.

Jopen Bier wil naar Verenigde Staten

Ordeman en Zoetman melden hun ambities in een artikel in het Financieele Dagblad. Spil in het internationale avontuur is een Amerikaan uit de zuidelijke staat Georgia, die zelf contact opnam met Jopen.

De eerste proefexemplaren zijn inmiddels verstuurd en het bedrijf is nu bezig met het traject van ‘label approvement’: Amerikanen willen onder meer op het etiket vermeld zien dat zwangere vrouwen het niet mogen drinken.

Jopen startte in 1994 naar een oud recept dat werd gebrouwen bij het 750-jarig bestaan van Haarlem. Anno 2011 wordt het bier in zeker 250 cafés getapt. Volgens het artikel is het bedrijf winstgevend en draait het een brutojaaromzet van bijna 4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel