nieuws

Kamervragen over happy hour-plan

Café

De plannen van minister Ab Klink van Volksgezondheid om happy hours en andere prijsacties in de horeca aan te pakken, zijn bij collega politici met gemengde gevoelens ontvangen. Vooral de VVD en D’66 zien niets in het plan van CDA’er Klink.

Kamervragen over happy hour-plan

VVD-Kamerlid Edith Schippers vindt dat niet de hele horecasector kan worden aangesproken op het drinkgedrag van jongeren. Ze wil dat het bestaande verbod op de verkoop van alcohol onder de zestien jaar beter gehandhaafd wordt, voordat de minister met nieuwe maatregelen komt.

Garages
D’66 heeft inmiddels Kamervragen gesteld met dezelfde strekking. D’66-er Boris van der Ham vraagt zich af of Klink ook prijsacties van garages aan wil pakken als blijkt dat jongeren te vroeg achter het stuur kruipen.

Minister Klink liet gisteren weten op basis van een onderzoek van de Universiteit Twente (UT) zo snel mogelijk de happy hours en andere prijsacties in de horeca te willen aanpakken. Uit het onderzoek van UT blijkt dat veertien- en vijftienjarigen gretig gebruikmaken van deze kortingsacties. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) heeft in een reactie laten weten niets te zien in het plan van Klink.

Zie ook:
Minister wil happy hour aanpakken
KHN tegen afschaffing happy hour

Reageer op dit artikel