nieuws

Kasia Vermaire beste theesommelier 2010

Café

Kasia Vermaire is maandag tijdens de eerste koffie & thee beurs van Nederland uitgeroepen tot eerste vrouwelijke Thee Sommelier. Vermaire gaat samen met de beste theesommelier van 2009 Robert Schinkel ons land vertegenwoordigen tijdens de Internationale Theesommelier Competitie 2010.

Kasia Vermaire beste theesommelier 2010

Tweede in de competitie werd Chris Oosterveen, werkzaam bij Theater de Regentes in Den Haag en het brons ging naar Kristian Jagerman van de Skybar in het Amsterdam Fashion Hotel. Winnaar Kasia Vermaire is in het dagelijks leven personal trainer.

Vermaire maakte een thee-spijs combinatie gebaseerd op het gezondheidsaspect van thee. Ze serveerde de jury op Lapsang Souchong thee gestoomde dim sum waarbij zout vervangen werd door zeekraal. Vermaire maakte ook een chai-t-ccino, een cappuccino op basis van Dilmah Chai Thee.

De jury

De jury bestond uit Felix Wilbrink, foodjournalist van de Telegraaf, foodtrendwatcher Marjan Ippel, de Belgische chef Mario Holtzem van Hangar 58 uit Genk en Janneke Heitlager van Madal Bal, importeur van Dilmah thee. De jury lette op creativiteit, inventiviteit, presentatie, techniek en timing.

Reageer op dit artikel