nieuws

Khalid Oubaha koopt vier ex-cafés van Kooistra

Café

Khalid Oubaha heeft in Nijmegen vier ex-panden van Sjoerd Kooistra overgenomen. Het gaat om Drie Gezusters, Groote Griet, Heidi’s Skihut en Sjors & Sjimmie. De bedrijven, die Oubaha al pachtte van de overleden horecamagnaat, openen vrijdag.

Khalid Oubaha koopt vier ex-cafés van Kooistra

De koop is bekendgemaakt op de dag van de presentatie van het boek ‘De zaak Kooistra, opkomst en ondergang van een horecamagnaat’. Khalid Oubaha pachtte de vier kroegen al langer, maar hield ze vanwege een slepend conflict in slapende toestand.

Langlopende juridische conflicten

In 1998 gaat Khalid Oubaha de drie kroegen pachten. Hij moet 33 procent van de omzet afstaan. Omdat hij de omzet weet te verdubbelen, waardoor de kosten zijn op te brengen. Oubaha breidt verder uit in Nijmegen en Arnhem. Naar het gevoel van Kooistra wordt hij te groot, mede daardoor ontstaat een juridisch conflict tussen beide kemphanen en Oubaha sluit Heidi’s Skihut, de Drie Gezusters en Sjors & Sjimmie.

Het juridische gevecht resulteert in diverse overwinningen voor Oubaha. Inmiddels heeft Oubaha de toegewezen schadevergoeding ontvangen. Daarnaast heeft hij de vier kroegen die hij van Kooistra pachtte dus inmiddels overgenomen.

‘Vanaf nu gaan we knallen’

Naast de drie kroegen die aaneengeschakeld aan de Molenstraat zijn gevestigd, betreft het dus Sjors & Sjimmie aan het Koningsplein in Nijmegen. Bij de aftrap van de Koninginnenacht worden ze geopend.

De uitdaging van Khalid Oubaha is zorgen dat de klandizie weer terugkeert: ‘Vanaf 2006 heeft de boel zo’n beetje stil gelegen. We zullen de oude glorie moeten herwinnen. We gaan landelijk reclame maken, mikken niet alleen op het Nijmeegse publiek.’ Oubaha zegt in de Gelderlander: ‘We gaan nu knallen. We zetten Nijmegen nog beter op de kaart als horecastad.’ Oubaha bezit inmiddels 21 horecazaken in Nijmegen, Arnhem en Enschede.

Lees verder:

Reageer op dit artikel