nieuws

KHN-bestuurder haalt asbak van tafel

Café

Bestuurder Peter van Campenhout van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft in zijn café ’t Lokaal in Delfzijl de asbakken weer van tafel gehaald. Van Campenhout negeerde twee maanden lang het rookverbod.

KHN-bestuurder haalt asbak van tafel

Van Campenhout heeft de asbakken verwijderd uit angst voor een rechtszaak. Van Campenhout werd tweemaal beboet voor totaal 900 euro en ziet hogere boetes en een eventuele rechtszaak niet zitten.

De ondernemer, tevens bestuurslid van de cafésector van KHN, negeerde het rookverbod vanwege dreigende omzetderving. ‘Bedrijven die elk jaar hun oudejaarsborrel houden in mijn zaak dreigden naar elders te gaan als er niet mocht worden gerookt’, aldus Van Campenhout in het Dagblad van het Noorden.

Van Campenhout stelt dat de horeca tweemaal wordt gepakt. Eerst door het rookverbod en sinds 1 januari door een accijnsverhoging van 30 procent op alcoholische dranken. Café ’t Lokaal is ondanks de stijgende kosten niet van plan de prijzen te verhogen. ‘In grotere steden kunnen bedrijven gemakkelijker hun tarieven verhogen. Als ik dat hier in Delfzijl doe, maak ik mijn bedrijf kapot.

KHN-woordvoerder Joris Prinssen liet in november weten de actie van Van Campenhout om de asbakken weer op tafel te zetten, te betreuren. De branchevereniging stelde dat Van Campenhout wel te handhaven was als bestuurslid.

Reageer op dit artikel