nieuws

KHN blij met vonnis Bredase rookzaak

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt blij te zijn met de uitspraak van de rechter in de zaak rondom rookcafé Victoria in Breda. Kleine cafés worden door het rookverbod onevenredig zwaar getroffen, vindt KHN.

KHN blij met vonnis Bredase rookzaak

‘We zijn niet tegen een rookverbod, maar wel zeer kritisch over de uitvoering. Kleine cafés worden onevenredig zwaar getroffen’, aldus KHN-woordvoerder Anthony van der Klis in De Telegraaf, die het vonnis van de rechter een steun in de rug voor de vierduizend kleine cafés zonder personeel ziet.

Vrijdag spraken drie rechters van de economische meervoudige kamer café Victoria in Breda vrij van overtreding van het rookverbod. Eigenaar Tonni van Haperen van Victoria is uiterst tevreden over het vonnis. ‘Eindelijk zijn we van de ellende verlost en zijn er rechters die het toch goed hebben beoordeeld. Anders waren onze dagen geteld’.

Het openbaar ministerie liet direct na de uitspraak weten in hoger beroep te gaan.

Reageer op dit artikel