nieuws

KHN doet aan laffe draaikonterij

Café

Stichting Red de Kleine Horecaondernemer (KHO) is furieus op Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het steekt KHO dat KHN deze week meldt dat kleine horecaondernemers onevenredig hard worden getroffen door het rookverbod. KHO spreekt van ‘laffe draaikonterij’.

KHN doet aan laffe draaikonterij

‘Wij zijn furieus op KHN’, zegt bestuurslid Ton Wurtz van KHO. ‘Wij vinden het schandalig dat KHN haar leden in de strijd tegen het rookverbod volledig in de kou heeft laten staan en zich nu opeens voordat als de partner van de kleine horecaondernemer. Laffe draaikonterij’.

Wurtz vervolgt: ‘Het wordt tijd dat KHN niet langer wordt gezien als een belangrijke gesprekspartner op dit dossier. De stem van KHN is niet de stem van de kleine horecaondernemer. Zij strijden voor een ontheffing van het rookverbod en voor de terugkeer van asbakken in hun kroeg. KHN heeft tot en met vandaag geen enkele bijdrage aan deze strijd geleverd’.

De snoeiharde woorden van KHO volgen op een reactie van KHN na een vonnis in de tweede rookzaak van Nederland. Vorige week spraken drie rechters van de economische meervoudige kamer dat café Victoria in Breda vrij van overtreding van het rookverbod. Het OM maakte direct na afloop van de rechtszaak bekend in hoger beroep te gaan.

KHO stelt dat minister Klink in overleg met en onder goedkeuring van KHN het rookverbod in de horeca tot stand heeft gebracht. De organisatie stelt dat veel, met name kleine horecaondernemers, zich in de steek gelaten voelen door KHN.

Reageer op dit artikel