nieuws

KHN: Handhaven en compenseren

Café

Het is goed dat de minister werkt aan handhaving van het rookbeleid, maar het moet wel zodanig gebeuren dat het werkt. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland, in een reactie op het lik-op-stukbeleid dat minister Ab Klink van Volksgezondheid dinsdag aankondigde tegen het roken in de horeca.

KHN: Handhaven en compenseren

Volgens een woordvoerder van KHN moet de minister wel met een goede compensatieregeling komen voor met name kleine cafés die geen mogelijkheid hebben om speciale rookruimten te creëren.

De minister en KHN hebben dinsdagmiddag om twee uur overleg over de aanpak van het rookverbod dat inmiddels door verscheidene ondernemers wordt genegeerd.

KHN heeft geen precieze cijfers van het aantal zaken waar de asbak weer op tafel staat, maar ‘we zien wel dat het zich uitbreidt’, aldus een woordvoerder eerder deze week.

Prullenbak

Volgens KHN zijn er in ieder geval in Den Bosch, Venlo, Hilversum en Utrecht café-eigenaren die het roken weer toestaan in hun zaak. In Nijmegen besloot maandagavond een groot aantal horecaondernemingen de asbak weer op tafel te zetten.

KHN zei vrijdag dat het rookverbod een ‘chaos’ heeft veroorzaakt in de kleine cafés. De brancheorganisatie wil dat het rookverbod wordt gehandhaafd of anders de prullenbak ingaat.

De organisatie luidt de noodklok. De invoering van het rookverbod zou in de uitvoering tot buitenproportionele gevolgen voor vooral de kleine horecaondernemer leiden.

Bekijk ook de speciale weblog over dit prangende onderwerp.

Reageer op dit artikel