nieuws

KHN: ‘Het zijn grandioze tijden

Café

Het ongekend fraaie weer zorgt voor flinke omzetplussen in cafés, restaurants en strandpaviljoens. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spreekt zelfs van grandioze tijden.

KHN: ‘Het zijn grandioze tijden

‘Je kunt gerust stellen dat het voorseizoen is geslaagd. De omzet is in het eerste kwartaal van 2011 ten opzichte van vorig jaar met 3,5 procent gestegen. Dit zijn voor ons echt grandioze tijden. Ze staan in schril contract met vorig jaar rond deze tijd’, aldus KHN-woordvoerder Joris Prinssen in De Telegraaf.

Zowel Pasen als de meivakantie gaat gepaard met veel zon en prachtig terrasweer. Voor veel horecaondernemers betekent de drukte dat het extra personeel moet aannemen. Een situatie die in schril contrast staat met vorig jaar. Toen konden volgens Prinssen veel bedrijven maar met moeite het hoofd boven water houden.

Reageer op dit artikel