nieuws

KHN krijgt gelijk in museum-kwestie

Café

KHN heeft gelijk gekregen van de rechter in de zaak over Museum Cruquius. De drankvergunning van het museum dat bekend is om zijn grote stoomgemaal is definitief ingetrokken. Dit betekent dat het museum geen sterke drank mag schenken tijdens feesten, partijen en andere commerciële bijeenkomsten.

KHN krijgt gelijk in museum-kwestie

Dat is de uitkomst van een hoger beroep van het museum bij de Raad van State.

KHN vocht de drankvergunning van het gesubsidieerde museum met succes aan. ‘Er is sprake van oneerlijke concurrentie. Reguliere horecabedrijven ontvangen geen subsidie en dit museum wel. Met het commercieel schenken van drank door het museum worden plaatselijke cafés en restaurants benadeeld’, aldus KHN.

Eerder vernietigde de rechtbank in Haarlem de horecavergunning al van het museum die door de gemeente Haarlemmermeer aan het museum was verleend.

Reageer op dit artikel