nieuws

KHN sceptisch over begrotingsakkoord

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is sceptisch over het gisteren bereikte begrotingsakkoord. Volgens KHN is het doorberekenen van hogere accijnzen, energie- en waterheffingen en BTW belemmerend voor de horeca als het consumentenvertrouwen onder druk blijft.

KHN sceptisch over begrotingsakkoord

Ook maakt KHN zich zorgen over het eigen risico in de WW van maximaal zes maanden. Dat is volgens KHN vooral voor het MKB moeilijk te dragen. De details rondom de ontslagprocedures zijn nog niet uitgewerkt. Maar voor nu vreest KHN vooral het hoge eigen risico, daar staat voor de werkgevers geen directe lastenverlichting tegenover. Het betekent een regelrechte lastenverzwaring, zeker voor het MKB. Dat staat werkgelegenheid in de weg, aldus KHN.

Gisteren werd een begrotingsakkoord bereikt tussen VVD, CDA, CU, D66 en GroenLinks. De belangrijkste maatregelen voor horecaondernemer zijn het verhogen van het btw-tarief van 19 naar 21 procent en accijnsverhoging op alcohol en frisdrank.

MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland lieter eerder weten het aangekondigde pakket te prijzen. Volgens deze organisaties laat de Nederlandse politiek zich van zijn beste kant zien door zich in moeilijke tijden te verenigen.

Reageer op dit artikel