nieuws

KHN sleept minister Klink voor rechter

Café

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) sleept minister Ab Klink van Volksgezondheid voor de rechter. De branchevereniging is het zat dat de minister roken in tenten van evenementen en festivals wel toestaat, terwijl de horeca per 1 juli de sigaret in de ban moet doen.

KHN sleept minister Klink voor rechter

Het kortgeding dient op 1 juli, de eerste dag van het nieuwe rookbeleid in de vaderlandse horeca. De rechtsgang volgt op meerdere brieven van KHN die door de minister onbeantwoord bleven.

‘We hebben de minister meerdere malen schriftelijk gevraagd om uitleg. Hij heeft hier niet op gereageerd. Voor ons is de maat nu vol’, aldus de kersverse directeur Lodewijk van der Grinten van KHN.

Van der Grinten vervolgt: ‘De minister heeft vanaf het begin gezegd dat hij de hele sector rookvrij wilde maken. Daar vallen feesttenten ook onder. We willen dat de minister het principe van “gelijke monniken, gelijke kappen” hanteert’.

Vastgelegd

Op 1 juli stapt ook de stichting Red de Kleine Horeca-ondernemer naar de rechter. De stichting wil dat er een uitzondering komt op het rookverbod voor kleine gelegenheden. Dit kortgeding is gericht tegen de Nederlandse Staat.

Een woordvoerster van minister Klink verklaarde eerder dat voor feesttenten dezelfde regels gelden als voor terrassen. Dit is inmiddels in regels vastgelegd die nu niet meer kunnen worden veranderd.

Stelling

Een gang naar de rechter is kansloos. Klink buigt toch niet.

Laat uw reactie hieronder weten.

Reageer op dit artikel