nieuws

KHN tegen snel rookverbod cafés

Café

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is niet blij met het voorstel van minister Ab Klink om alle horecagelegenheden per 1 juli 2008 rookvrij te maken. De branchevereniging blijft bij haar standpunt dat de natte sector tot 2011 de gelegenheid met krijgen om rookvrij te worden.

KHN tegen snel rookverbod cafés

KHN woordvoerder Anthony van der Klis heeft dat in een reactie aan Zibb.nl laten weten. Hij voegt overigens toe dat het voorstel van de minister dat morgen in de ministerraad wordt besproken, nog lang geen wet is. ,,Het heeft nog een lange weg te gaan. De Tweede Kamer en de Eerste Kamer zullen zich hierover nog moeten buigen.’’

Het voorstel van Klink kwam niet als een verrassing voor KHN dat eerder een stappenplan presenteerde waarin de ‘natte sector’ tot 2011 de tijd krijgt om zich voor te bereiden op het rookverbod. Een sneller verbod zou op de korte termijn tot grote omzetverliezen leiden.

KHN vreest dat een snel rookverbod ertoe leidt dat vooral bezoekers van cafés en discotheken het af zullen laten weten en hun heil elders zullen gaan zoeken. Een langere voorbereidingstijd maakt de acceptatie van het rookverbod groter en geeft ondernemers de kans om maatregelen te treffen. ,,Het bouwen van rookkamers neemt bijvoorbeeld veel tijd in beslag.’’

Reageer op dit artikel