nieuws

KHN tegen uitvoering rookbeleid maar voor verbod

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) neemt afstand van de uitvoering van het rookbeleid van minister Ab Klink. Wel zijn de leden van KHN voorstander van een rookvrije horeca.

KHN tegen uitvoering rookbeleid maar voor verbod

Dat is de uitkomst van de veelbesproken vergadering over het rookverbod van KHN dinsdagmiddag. Daarin kwam naar voren dat de leden niet tegen een rookvrije horeca zijn, maar dat ze de huidige uitvoering onwerkbaar vinden. Concrete vervolgstappen zijn tijdens de ledenraad niet afgesproken.

‘We hebben onze leden gevraagd wat zij willen en ik ben blij dat vanmiddag alle regio- en sectorvoorzitters op dezelfde lijn zitten”, aldus directeur Lodewijk van der Grinten in een persverklaring.

KHN-woordvoerder Joris Prinssen vult aan dat de minister nog met een brief aan de Tweede Kamer moet komen en dat de uitkomsten van het KHN-overleg input bieden.

‘We bieden hem donderdag de knelpunten waar horecaondernemers tegen aan lopen aan. Zoals bijvoorbeeld daling van de omzet. Dan kan hij de brief aan de Tweede Kamer goed opstellen’, aldus KHN-woordvoerder Joris Prinssen.

De afgelopen jaren zijn talloze gesprekken gevoerd met de laatste drie ministers van Volksgezondheid, stelt KHN. Steeds is aangegeven dat de gevolgen van het rookbeleid voor een groep ondernemers buiten proportioneel zijn. Er is niet genoeg gedaan aan het handhaven van het rookverbod, waardoor er asbakken terug geplaatst zijn en er chaos is ontstaan, aldus de branchevereniging.

Als branchevereniging zijn meerdere malen oplossingen aangeboden, laat KHN weten. Het kabinet en minister Klink hebben volgens KHN niet willen luisteren en laten een groep van 1500-3000 horecaondernemers in de steek.

Reageer op dit artikel