nieuws

KHN tegen wijzigingen Drankwet

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is tegen de wijzigingen van de Drank- en Horecawet omdat het tot willekeur leidt, waardoor onder meer het drankgebruik onder jongeren zou toenemen. KHN heeft dit in een brief aan de Tweede Kamer kenbaar gemaakt.

KHN tegen wijzigingen Drankwet

De toename van drankgebruik onder jongeren staat haaks op het beleid om het drankgebruik onder hen terug te dringen, schrijft de belangenorganisatie in een brief aan de Tweede Kamer.

In de plannen staat dat gemeenten meer bevoegdheden krijgen om de sluitingstijden van horecagelegenheden voor een groot deel zelf te bepalen. Volgens KHN leidt dat vooral onder jongeren tot ‘dranktoerisme’.

Jongeren gaan naar andere dorpen en steden om daar naar de kroeg te gaan omdat die nog niet dicht zijn. KHN zegt dat dat haaks staat op het beleid om het drankgebruik onder jongeren te verminderen.

Bovendien leidt het tot willekeur. In de plannen mogen gemeenten de regels over de drankverkoop in buurthuizen, sportverenigingen en studentenverenigingen bepalen. KHN is daar tegen, omdat het leidt tot onduidelijkheid en oneerlijke concurrentie.

Het ministerie van VWS laat in De Telegraaf weten de brief van KHN nog niet te hebben gelezen, maar zegt zich niet te herkennen in de kritiek.

Reageer op dit artikel