nieuws

KHN Utrecht lijnrecht tegenover gemeente

Café

KHN Utrecht is het niet eens met het stadsbestuur dat stelt dat Utrecht te weinig goede horeca heeft en achter zou lopen op andere grote steden in Nederland. KHN weerspreekt de cijfers die Utrecht gisteren presenteerde.

KHN Utrecht lijnrecht tegenover gemeente

Bestuurslid KHN Utrecht, Hermannus Stegeman, stelt dat de door de gemeente geschetste situatie een misleidende weergave is van de cijfers.

Stegeman in een reactie: ‘Bewust wordt het aantal zaken per 10.000 inwoners weergegeven. Kijk je naar het aantal vierkante meter restaurants per 10.000 inwoners, staat Utrecht derde ná Haarlemmermeer (Schiphol) en Amsterdam. Als het gaat om vierkante meter cafés staan we zelfs op plek twee.’

Overschot aan horeca

Volgens Stegeman denkt de gemeente precies verkeerd om. ‘Ze zeggen te weinig kwaliteitsverschil te zien omdat er te weinig horeca is. Maar de concurrentie is juist enorm. Er is bijna een overschot aan horeca. In een markt die al zó onder druk staat, zal nóg meer horeca alleen maar voor meer verschraling zorgen. Een bedrijfstak onder druk nóg meer de duimschroeven aandraaien is vragen om een slachting. En zolang ondernemers geen goed voorruitzicht hebben, zal ook een aanwas in de wijken uitblijven.’

KHN Utrecht gaat haar standpunten uitdragen op de raadsinformatieavond. ‘Daarnaast gaan we de raadsleden natuurlijk proberen te overtuigen van ons gelijk. Utrecht heeft meer dan voldoende horeca.’

Reageer op dit artikel