nieuws

KHN vergadert over rookverbod

Café

Het rookverbod prijkt dinsdag hoog op de agenda van de ledenvergadering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De KHN wil onder meer compensatie voor zwaar gedupeerde ondernemers.

KHN vergadert over rookverbod

Vooral kleine cafés worden volgens de sector onevenredig zwaar getroffen door het verbod dat op 1 juli is ingegaan.

Grotere zaken kunnen een aparte rookruimte maken, maar de kleintjes hebben daar geen plaats voor en zien naar eigen zeggen hun omzet fors teruglopen. Het zijn dan ook vooral de kleine cafés die de afgelopen maanden actie hebben gevoerd, variërend van het demonstratief negeren van het verbod tot een demonstratie in Den Haag.

Maar de onvrede over de ‘chaos’ die in de horeca is ontstaan door het rookverbod, leeft sectorbreed. KHN liet eerder weten niet meer achter het verbod te kunnen staan als minister Ab Klink van Volksgezondheid niet met bevredigende antwoorden komt op gesignaleerde problemen.

Reageer op dit artikel