nieuws

KHN vindt actie stapmoeders maar niets

Café

Het idee van twee Friese moeders om openingstijden in de horeca te vervroegen, vindt Koninklijk Horeca Nederland (KHN) maar niets. KHN zegt het ronduit merkwaardig te vinden dat ouders de overheid vragen om hun kinderen eerder thuis te laten komen.

KHN vindt actie stapmoeders maar niets

De wereld op z’n kop, noemt sectievoorzitter Discotheek- en Zaalbedrijven Esther Herber-Zey van KHN de actie van de stapmoeders.

‘Als je wilt dat je kinderen op tijd thuis zijn en verantwoordelijk met drank om moeten gaan, dan moet je daar ook met je eigen kinderen afspraken over maken. Als dat niet lukt, moet je je als ouder achter de oren krabben en niet gaan wijzen naar de horeca’, aldus Herber-Zey.

KHN reageert hiermee op de actiegroep Vroeg op Stap, die zich inzet voor een landelijke vroegere sluitingstijd in de horeca. De actiegroep heeft handtekeningen ingezameld om een burgerinitiatief in te dienen bij de Tweede Kamer.

Volgens de moeders die de handtekeningen verzamelen, betekenen vroegere sluitingstijden dat jongeren minder drinken. Volgens KHN denken ze dat jongeren dan vanzelf eerder naar de horeca gaan en dat is een veronderstelling ‘die kant noch wal raakt’.

De actie van twee Friese moeders voor vroegere sluitingstijden in horeca, krijgt overigens navolging in Vlaanderen. Het populairste VRT-radioprogramma heeft de oproep dinsdag overgenomen. Direct stroomden de positieve reacties binnen.

‘Perfect! Je gaat vroeger weg en komt vroeger thuis en zo geniet je nog van de dag nadien’, reageerde ene Lara op de website van het programma Peeters & Pichal. Het onderwerp is vrij uniek voor België, waar veel cafés geen sluitingstijden hebben.

Zie ook

Reageer op dit artikel