nieuws

KHN wil stapmoeders weghouden bij politiek

Café

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) vraagt de Tweede Kamer om de Vroeg op Stap-actie van twee bezorgde moeders, beter bekend als de Friese stapmoeders, niet te behandelen. De stapmoeders willen via het burgerinitiatief de openingstijden van discotheken verschuiven.

KHN wil stapmoeders weghouden bij politiek

De vraag om de acties van de stapmoeders niet te behandelen wordt gemeld door het Nederlands Dagblad. Volgens de krant maken de Friese moeders bedrijven ‘kapot’ en ‘draaien ze een hele branche de nek om’.

Hannie Gorter en Myriam Loonen uit Siegerswoude in Friesland voeren al enige tijd een strijd om de staptijden voor jongeren te vervroegen. Ze vinden dat discotheken op tijd open moeten en op tijd weer dicht.

Om hun actie kracht bij te zetten, hebben ze voldoende handtekeningen ingezameld voor een burgerinitiatief. Hiermee is het mogelijk om het onderwerp op de politieke agenda te zetten.

KHN is fel tegen de actie. In een brief laat ze weten: ‘Zij (de jongeren, red.) hebben het druk, gaan naar school en hebben op zaterdag veelal een bijbaantje. Dan moeten ze eten, even bijkomen, bellen, chatten, msn’en en Idols kijken’. Vroeg uitgaan zit er volgens KHN daarom niet in.

Zie ook

Reageer op dit artikel