nieuws

KHO: ‘Meld weglopende gasten

Café

Stichting Red De Kleine Horeca Ondernemer (KHO) heeft een meldpunt geopend voor kleine horecaondernemers die vanwege het rookverbod hun klanten zijn kwijtgeraakt. Dat meldde de Stichting Red De Kleine Horeca Ondernemer vrijdag.

KHO: ‘Meld weglopende gasten

Als gevolg van het rookverbod in de horeca, dat vanaf 1 juli van kracht is, loopt de omzet van de kleinere kroegen volgens de KHO terug met 40 procent. De verzamelde meldingen wil de stichting aanbieden aan minister Ab Klink van Volksgezondheid.

De KHO verzet zich tegen het rookverbod. Onlangs liet de stichting weten een bodemprocedure te willen beginnen tegen de Nederlandse staat.

De stichting wil dat de overheid een uitzondering maakt op het rookverbod voor kleine horecagelegenheden. Ruim zevenhonderd horecaondernemingen hebben zich achter plannen van de stichting geschaard.

Reageer op dit artikel