nieuws

KHO positief over rechtszaak rookverbod

Café

De rechtzaak over het rookverbod door de rechtbank van Arnhem start vrijdag 4 juni om 10.00 uur. Ton Wurtz van de Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) is positief gestemd over de zaak.

KHO positief over rechtszaak rookverbod

In Arnhem wordt de zaak van café De Kachel in Groningen en café Victoria in Breda behandeld. Wurtz wil het geen gelopen koers noemen, maar heeft een goed gevoel over de uitspraak die hij over een dag of veertien verwacht.

‘In de zaken tegen De Kachel en Victoria zijn bepaalde argumenten niet aan de orde gekomen. Bijvoorbeeld het argument van gelijkheidsbeginsel, zeg maar het principe van gelijke monniken gelijke kappen. Onze advocaat schat op basis van die argumenten de kans op een goede afloop hoog in’, aldus Wurtz.

Zo’n vijftig sympathiserende horecaondernemers hebben volgens Wurtz hun aanwezigheid bij de zitting toegezegd. Ook zal er gezien de vorige zaken behoorlijk wat aandacht zijn voor dit onderwerp vanuit de media.

KHO

Wurtz laat verder weten dat KHO financiële niet aan de afgrond staat, zoals enkele weken geleden door De Pers werd gemeld. ‘We hebben een deal met onze advocaten gemaakt. Als we de zaak winnen, gaan we de advocatenkosten claimen bij de staat. Gebeurt dat niet, wat ik me niet kan voorstellen, dan hebben de advocaten pech. Tuurlijk kosten al die processen geld, maar failliet zijn we zeker niet’.

Om er financieel wat beter voor te staan, heeft KHO vorige week een mailing verstuurd naar 6.600 horecabedrijven met het verzoek de stichting te doneren. Wurtz: ‘Die oproep is nog vers maar heeft al zo’n 12.000 euro opgeleverd’.

Reageer op dit artikel