nieuws

KHO roept Klink op voor horecamanifestatie

Café

De stichting Red de Kleine Horecaondernemer (KHO) roept minister Klink op om zaterdag a.s. aanwezig te zijn bij de horecamanifestatie in Den Haag. Tijdens de landelijke manifestatie tegen bar slecht rookbeleid zal de stichting KHO de politiek oproepen een uitzondering op het rookverbod voor de kleine horecaondernemer te maken.

KHO roept Klink op voor horecamanifestatie

De stichting wil bevorderen dat aan kleine horecazaken, indien men dat wenst, een ontheffing van het rookverbod wordt verleend.

Knelpunten monitoren

Ton Wurtz van de stichting KHO, ‘tijdens het algemeen overleg over het rookverbod in de horeca, vandaag in de Tweede kamer, heeft de minister gemeld knelpunten te willen monitoren die naar aanleiding van het rookverbod in de horeca zijn ontstaan. Laat de minister dan zaterdag op het Malieveld aanwezig zijn, dan kan hij ter plekke zijn knelpuntennota samenstellen’.

‘Tijdens de manifestatie zijn duizenden horecaondernemers aanwezig die de minister kunnen vertellen met welke grote problemen zij door het rookverbod worden geconfronteerd. Hoe kan de minister van knelpunten spreken terwijl vele ondernemers door het rookverbod dreigen failliet te gaan. Hoogtijd voor de minister persoonlijk te komen luisteren naar alle problemen die zijn wetgeving heeft veroorzaakt.’

‘De minister blijft zijn wetgeving verdedigen, moet echter steeds harder schreeuwen om handhaving daarvan, terwijl de maatschappij allang laat zien dat zijn wetgeving niet werkt. Dus minister, wij verwachten u zaterdag a.s. op het Malieveld’, aldus Wurtz.

Reageer op dit artikel