KHO: 'Ventilatieonderzoek weggegooid geld

KHO: 'Ventilatieonderzoek weggegooid geld

De Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) zegt niet tevreden te zijn als de toezegging van minister Klink, om de inzet ventilatiesystemen in kleine kroegen te onderzoeken, klopt. 'Onderzoek is weggegooid geld.

Ton Wurtz van KHO laat in een eerste reactie weten niet tevreden te zijn. Niet tevreden over een aangekondigd onderzoek naar ventilatiesystemen en niet tevreden over de procedure van de informatiestroom.

Geen helderheid

‘Onderzoek naar ventilatie is overbodig. Er liggen al rapporten van TNO. Nieuw onderzoek is weggegooid geld. Verder is het vreemd om nu al allerlei berichten te lezen, waar ik overigens niet aan twijfel of het waar is, terwijl we vrijdagochtend om 11.00 uur in Den Haag zijn en waarschijnlijk dit te horen krijgen.’, aldus Wurtz.

Wurtz stelt dat de minister het vooral zichzelf lastig lijkt te maken. ‘Gisteren een bericht over het gedogen van roken in coffeeshops terwijl roken in horecabedrijven verboden is. Dan het ventilatieverhaal er nog bij. Het geeft geen helderheid en zorgt voor veel vraagtekens.’

Onbetrouwbaarheid

Voor KHO is de vermoedelijke handreiking van de minister geen reden om na twee gewonnen rechtszaken te stoppen met het samenstellen van een schadeclaim voor gemiste inkomsten als gevolg van het rookverbod.

Wurtz: ‘De schade blijft en de claim blijft staan. Tussen nu en twee weken is de oprichting van de Stichting Schadeclaim een feit. De stichting gaat gewoon door met het in kaart brengen van gemiste omzetten als gevolg van het rookverbod’.

Wurtz stelt dat de jongste stap van Klink volgens hem het bewijs is dat de overheid onbetrouwbaar is. ‘Ik had verwacht dat de minister na de twee uitspraken van de rechters goed had gelezen en dat er geen rechtsgrond was om de kleine horeca mee te nemen in het rookverbod. Ik had verwacht dat hij de uitspraak zou respecteren. Maar de onbetrouwbaarheid van de overheid druipt er van alle kanten weer van af’.