nieuws

KHO: ‘Wij gaan rookzaak winnen

Café

De Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) heeft een goed gevoel overgehouden aan de rechtszaak rondom het rookverbod vrijdagochtend. ‘Wij verwachten dat we deze zaak gaan winnen’, stelt Ton Wurtz van KHO.

KHO: ‘Wij gaan rookzaak winnen

Wurtz zegt dat het algemene gevoel is dat de rookcafes deze zaak gaan winnen. ‘Het OM had geen goed weerwoord op ons verhaal. Zeker niet toen we de quote van Job Cohen nog even aanhaalde’

Het was Wurtz opgevallen dat het Openbaar Ministerie tijdens de zaak voor de rechtbank van Arnhem in zijn ogen niet echt een goed antwoord had op het argument over gelijkheidsbeginsel. ‘Het OM bracht het verhaal hortend en stotend. Wij waren daarentegen goed voorbereid’.

Bij KHO heerst een positief gevoel. ‘Nog meer dan voor de zitting, terwijl we toen ook al een goed gevoel hadden. Ik denk dat we deze zaak gaan winnen. Het is een inschatting, want je weet het maar nooit. Maar alles duidt er op’.

De rechter doet 17 juni uitspraak.

Reageer op dit artikel