nieuws

Kiosk wil caféomzet pakken

Café

Cafés krijgen er weer een concurrent bij. De kiosk maakt een comeback in ons land. De kraampjes op straat gaan niet alleen kranten verkopen, maar ook koffie en eten.

Kiosk wil caféomzet pakken

Dat zegt Patrick Faber van Stadskiosk, het bedrijf achter de krantenkiosken. Stadskiosk wil het fenomeen kiosk nieuw leven inblazen in ons land. De eerste zaken komen in Zwolle, Kampen, Almere, Heerenveen en Arnhem.

Hoofddoel van de kiosken is het verkopen van lees- en rookwaar. ‘We gaan er ook een goede kop koffie verkopen, wat eten en drinken, maar ook zaken als batterijen of een koptelefoontje’, aldus Faber in DeStentor.

Vooral het aanstaande rookverbod in de horeca maakt het volgens Faber interessant een stadskiosk te starten. Stadskiosk mikt op steden met meer dan 40.000 inwoners. De kiosken krijgen een Italiaanse nostalgische uitstraling met veel gietijzer en glas.

Reageer op dit artikel