nieuws

Kirin lijft bierbrouwer Lion Nathan geheel in

Café

De Japanse bierbrouwer Kirin neemt voor 2,5 miljard dollar (1,9 miljard euro) de Australische branchegenoot Lion Nathan over. Dat maakte Kirin maandag bekend.

Kirin lijft bierbrouwer Lion Nathan geheel in

Kirin bezit al bijna 46 procent van de op een na grootste bierbrouwer van Australië. De grootste drankenproducent van Japan betaalt een premie van 47 procent voor Kirin. Op de beurs in Sydney steeg het aandeel Lion Nathan maandag met meer dan 40 procent. Lion Nathan heeft een marktaandeel op de Australische biermarkt van circa 44 procent, terwijl rivaal Foster’s Group 52 procent in handen heeft.

Kirin wil met de overname van Lion Nathan een dalende bierverkoop op zijn thuismarkt opvangen. Het bedrijf is ook eigenaar van de Australische melkproducent Dairy Farmers en de producent van vruchtensappen National Foods. Kirin nam in februari ook al een belang van 49 procent in de Filippijnse bierbrouwer San Miguel Brewery.

Reageer op dit artikel