nieuws

Klagen over Amsterdamse portiers via sms

Café

Jongeren kunnen voortaan via sms klagen als een portier ze onterecht of om onduidelijke redenen de toegang weigert tot een Amsterdamse uitgaansgelegenheid. Vrijdagavond begint de gemeente Amsterdam een campagne op TMF om jongeren te wijzen op de nieuwe klaagservice.

Klagen over Amsterdamse portiers via sms

Veel jongeren zeggen dat ze geweigerd worden bij clubs, maar melden dit niet of nauwelijks bij het Panel Deurbeleid Amsterdam of bij het Meldpunt Discriminatie. ‘Als ze dat wel doen, dan kunnen de gemeente, de politie en de horeca de discriminatie aanpakken’, aldus een woordvoerster van de gemeente vrijdag. In het Panel Deurbeleid werken partijen samen met jongerenorganisaties om deurregels transparant te maken.

Wie onterecht geweigerd wordt bij de deur, kan gratis een sms sturen met het woord KLACHT 020 naar 3669. Binnen drie werkdagen belt het Meldpunt Discriminatie dan terug om te kunnen beoordelen of de klacht terecht is.

Reageer op dit artikel