nieuws

Kleine horeca bereidt schadeclaim voor

Café

De kleine horecaondernemers die schade hebben geleden door het rookverbod in hun kroeg, bereiden een grote gezamenlijke schadeclaim tegen de Staat voor. De uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch dat het rookverbod voor kleine ondernemers ongeldig is, maakt de weg vrij om compensatie te vragen.

Kleine horeca bereidt schadeclaim voor

Dat zei bestuurslid Ton Wurtz van stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer dinsdag. ‘Veel cafés hebben omzet misgelopen door het rookverbod, we maken ons nu op om stappen te nemen om dat te laten compenseren.’ Bij de stichting zijn op dit moment ongeveer 1200 kleine horecaondernemers aangesloten.

Hoe hoog het bij de rechter geclaimde bedrag zal worden, is volgens Wurtz nog niet precies te zeggen. ‘Maar reken er op dat het kabinet één JSF kan afbestellen. Het gaat om een substantieel bedrag.’

Wurtz toonde zich blij met de uitspraak van het hof. ‘Het is terecht dat het hof inziet dat deze wet klungelig in elkaar is geflanst. Het gelijk is aan onze zijde.’

Kleine cafés hoeven zich volgens Wurtz vanaf dinsdag weinig zorgen meer te maken om het rookverbod. ‘Dat is de conclusie na deze uitspraak: de asbakken kunnen gewoon weer op tafel.’ De stichting ziet de komende uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden in de zaak tegen het Groningse rookcafé De Kachel met vertrouwen tegemoet.

Reageer op dit artikel