nieuws

Kleine horecazaak blijft strijdvaardig

Café

De stichting Red de Kleine Horecaondernemer (KHO) laat zich niet uit het veld slaan door de nieuwe harde aanpak om het rookverbod te handhaven. ‘We zijn daar niet benauwd voor. Het is nog altijd aan de rechter om te oordelen’, zegt woordvoerder Ton Wurtz.

Kleine horecazaak blijft strijdvaardig

De Tweede Kamer krijgt dinsdag een brief van minister Ab Klink van Volksgezondheid waarin hij aankondigt dat tegen overtreders van het rookverbod lik-op-stukbeleid wordt toegepast. Als boetes aan horecaondernemingen oplopen tot 600 euro of meer, komt justitie eraan te pas. Die kan de zaak sluiten.

Volgens Wurtz denkt Klink alleen maar aan de handhaving en heeft hij nog steeds geen oog voor de economische effecten van het verbod. ‘De brief van Klink is reden te meer om actie te blijven voeren. De asbakken die zijn teruggezet, blijven waar ze staan’, aldus Wurtz.

De protestdemonstratie op 29 november in Den Haag gaat gewoon door, voegt hij er aan toe.

Bekijk hier onze speciale weblog over het rookverbod.

Reageer op dit artikel