nieuws

Klink heeft huiswerk niet gemaakt

Café

Minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft bij het maken van de wet rondom het rookverbod in de horeca de zogeheten Bedrijfseffectentoets (BET) niet goed uitgevoerd. Dat zegt Frans Heere, beleidsonderzoeker bij DIJK 12, een adviesbureau voor beleidsmakers.

Klink heeft huiswerk niet gemaakt

HierMagHetWel.nl meldt op basis van uitspraken van Heere dat Klink zijn huiswerk niet goed heeft gedaan. Volgens Heere zijn de economische gevolgen van de nieuwe rookwet veel te rooskleurig gesteld door het ministerie.

In de BET, die voorafgaand aan de wet verplicht door het ministerie is uitgevoerd, stelt Klink dat de nieuwe rookwet positieve gevolgen heeft voor de omzet en de werkgelegenheid in de horeca.

Heere vindt dit opmerkelijk, omdat de branche van begin af aan andere uitkomsten had verwacht. Verder stelt Heere dat Klink bij zijn conclusie uitgegaan is van situaties in het buitenland en niet concreet de gevolgen in eigen land heeft onderzocht.

Reageer op dit artikel