Klink kan toch door met alcoholbeleid

Klink kan toch door met alcoholbeleid

De Tweede Kamer zal de drank- en horecawet toch behandelen, ook al is het kabinet demissionair. Vorige week was het nog de bedoeling het onderwerp in de ijskast te plaatsen.

Maar de ChristenUnie, PvdA, SGP en CDA willen het bij nader inzien van de lijst van controversiële onderwerpen halen, zo bleek woensdag.

De Tweede Kamer stemt donderdag over de hele lijst, die ruim driehonderd onderwerpen bevat waarover het parlement niet meer spreekt met het demissionaire kabinet.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) gaf onlangs al aan te hopen dat de Kamer zijn wetsvoorstel om de drank- en horecawet aan te passen, gewoon zou behandelen.

Hij maakt zich zorgen over het relatief hoge alcoholgebruik onder jongeren. Door de wetswijziging zouden gemeenten mogen experimenteren met een leeftijdsgrens van 18 jaar voor de verkoop van alcohol.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat bij monde van woordvoerder Joris Prinssen weten dat de kamer morgen stemt over de longlist van onderwerpen die nog behandeld de komende tijd.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.