nieuws

Klink woensdag om tafel met KHN

Café

Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland en minister Klink (VWS) bespreken woensdag 19 november de toenemende chaos rond het rookverbod in de horeca. Een snel groeiend aantal cafés trekt zich niets aan van het verbod en komt daar openlijk voor uit.

Klink woensdag om tafel met KHN

‘Het protest breidt zich uit als een olievlek en de situatie wordt onhoudbaar’, zegt directeur Lodewijk van der Grinten van Horeca Nederland in de Volkskrant. Donderdagavond 13 november kwamen het Landelijk Bestuur, de regiovoorzitters en sectorvoorzitters van KHN bij elkaar om te praten over de chaos die er in de horeca is sinds de invoering van het rookverbod per 1 juli.

Vooral de laatste tijd zetten, in strijd met het rookverbod, steeds meer cafés de asbak weer op tafel. Unaniem is tijdens de bijeenkomst geconcludeerd dat de minister nauwelijks heeft gereageerd op de desastreuze gevolgen van het rookverbod, meldt KHN. De leden eisen daarom dat minister Klink voor de komende Ledenraad op 9 december met een duidelijk antwoord komt.

Reageer op dit artikel