nieuws

Koffie trainers netwerk opgezet voor horeca

Café

De organisaties Dutch Coffee Promotion (DCP) en de Speciality Coffee Association Europe (SCAE) lanceren een speciaal koffietrainers netwerk.

Koffie trainers netwerk opgezet voor horeca

‘Het niveau van de koffiekwaliteit in de horeca is de laatste jaren enorm toegenomen. Dit komt uiteraard door de trainingen die worden aangeboden door koffiebranderijen, maar ook door de focus van horecaondernemers op kwaliteit in het kopje.’

De organisaties willen nu koffietrainers bij elkaar brengen in bijeenkomsten, om zo kennis met elkaar te delen en te leren van elkaars technieken. ‘Een unieke ontwikkeling die de kwaliteit van koffie naar een hoger niveau brengt’, zegt Jeroen Veldkamp, voorzitter van SCAE-DCP.

Sommige trainers werken onafhankelijk, anderen namens een koffiebranderij. Maar volgens Veldkamp hebben ze allemaal één passie: ‘onze kennis en passie delen met de horeca’.

Reageer op dit artikel