nieuws

Koffiehuis slachtoffer aanleg Noord-Zuidlijn

Café

Het bekende Noord-Zuid-Hollands Koffiehuis pal voor het Centraal Station in Amsterdam heeft schade opgelopen door de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Door heiwerkzaamheden zijn er scheuren in de vloer en muren ontstaan van het horecabedrijf.

Koffiehuis slachtoffer aanleg Noord-Zuidlijn

‘Ik werd gewaarschuwd dat er scheuren zijn achter de toiletten en in de toiletten. Ik heb meteen onze architect gebeld. Hij schrok er zelf ook van’, aldus Esah Ibrahim van het koffiehuis tegenover AT5.

Het in 1911 gebouwde koffiehuis is voor een deel op de kade gebouwd en voor een deel op palen in het water. De grond onder de palen is door werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn gaan bewegen. De schade aan het café wordt op een later te bepalen datum hersteld.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn door de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Eerder ontstonden er scheuren in muren van huizen als gevolg van de aanleg van de metrolijn.

Reageer op dit artikel