nieuws

Kooistra baart opzien met verkoop Oesterbar

Café

Horecaondernemer Sjoerd Kooistra heeft de Oesterbar aan het Leidseplein in Amsterdam van de hand gedaan. Dit tegen de wil van het personeel. Het is nog onduidelijk wie de zaak heeft overgenomen.

Kooistra baart opzien met verkoop Oesterbar

Dat bevestigde de bedrijfsleider van het beroemde visrestaurant dinsdagavond naar aanleiding van een bericht op de lokale televisiezender AT5. Naast de onduidelijkheid over de nieuwe eigenaar is het evenmin onduidelijk voor hoeveel de befaamde zaak is verkocht.

Volgens de bedrijfsleider gaan de huidige werknemers vermoedelijk wel mee naar de nieuwe eigenaar. Ze hebben volgende week een gesprek met de uitbater van de Oesterbar.

Het visrestaurant ging in 2004 failliet onder Kooistra. De Oesterbar was overigens niet de eerste horecagelegenheid van de ondernemer die bankroet ging. Kooistra werd ervan beschuldigd dat hij de zaken moedwillig op de fles liet gaan. Het personeel van de Oesterbar deed zelfs aangifte tegen de horecatycoon, maar het Openbaar Ministerie besloot vorig jaar hem niet strafrechtelijk te vervolgen wegens gebrek aan bewijs.

De gemeente vertrouwde de kwestie eveneens niet en stelde een onderzoek in naar de handel en wandel van de ondernemer. Ze ontdekte inderdaad een patroon in de wijze waarop Kooistra’s bedrijven failliet gingen. Hij moest daarop beloven openheid van zaken te geven en zijn bedrijfsvoering aan te passen.

Reageer op dit artikel