nieuws

Kooistra geen getuige liquidatiezaak

Café

Horecamagnaat Sjoerd Kooistra hoeft niet op te treden als getuige in de strafzaak tegen twee mannen die worden verdacht van een poging tot liquidatie in Groningen in 2002. Het verdachte duo zou in opdracht van Kooistra hebben geprobeerd Juan Knoppel, een aangetrouwde neef van de horecatycoon, te vermoorden.

Kooistra geen getuige liquidatiezaak

Het gerechtshof in Leeuwarden besliste maandag dat er niet genoeg aanleiding is om Kooistra te laten opdraven. De twee verdachten van de mislukte moordpoging, I.O. uit Groningen en K.H. uit Delfzijl, zijn door de rechtbank in Groningen vrijgesproken, maar het Openbaar Ministerie (OM) vecht dat vonnis bij het hof aan.

In de tijd dat het tweetal vastzat, zou O. tegen een medegevangene hebben gezegd dat hij in opdracht van Kooistra heeft geprobeerd Knoppel dood te schieten. De medegevangene is door het hof gehoord. Hij hield vast aan zijn beschuldiging richting O. Het hof vindt het echter niet noodzakelijk om Kooistra te horen over de aantijging.

De strafzaak tegen O. en H. wordt op een nog nader te bepalen datum inhoudelijk behandeld. Het element-Kooistra lijkt daarin door de beslissing van het hof te zijn geliquideerd. Kooistra noemde de aantijging aan zijn adres roddel en achterklap.

Reageer op dit artikel