Kooistra: 'Geen kwaad woord over Cohen

Het gaat weer goed tussen Sjoerd Kooistra en Job Cohen. Opmerkelijke faillissementen van diverse horecazaken zorgden enige tijd voor een koele verstandhouding tussen de twee. Kooistra zou Amsterdam in een slecht daglicht zetten. Met de opening van Bodega Keyzer lijkt de lucht tussen Kooistra en Cohen weer helemaal geklaard.

‘Geen kwaad woord over burgemeester Cohen’, stelt Kooistra in De Volkskrant, genoteerd bij de heropening van Keyzer. De uitspraak van Kooistra is opvallend. Enkele maanden geleden lagen de twee nog met elkaar in de clinch over vermeende faillissementsfraude. Cohen sprak toentertijd over ‘het aanpakken van het Kooistra-imperium’.

De twee kemphanen kwamen vervolgens een constructie overeen, waarbij ook Kooistra aansprakelijk wordt bij een eventueel faillissement. Voorheen waren alleen de fiscus, uitkeringsinstanties en kleine leveranciers de dupe bij het bankroet gaan van een zaak van Kooistra.

Kooistra ontkent verder dat hij gedwongen is door de gemeente Amsterdam de bedrijfsstructuur van diverse bv’s te wijzingen. ‘Je moet echt van mij aannemen dat het mijn eigen idee was. Gedurende de onderhandelingen over de vergunningen voor Oesterbar en Keyzer bedacht ik hoe leuk het zou zijn als ik me weer zelf met die zaken zou gaan bemoeien.’

De restauratie van Bodega Keyzer kostte Kooistra 1,2 miljoen euro voor de inrichting. Daarbij kwam nog eens één miljoen euro aan inkomstenderving, omdat de zaak enige tijd gesloten was. Heineken, eigenaar van het pand, betaalde 1,8 miljoen euro voor een nieuwe fundering.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.