nieuws

Kooistra koopt De Kater in Enschede

Café

Het Enschedese café De Kater, nummer zeventien in de Café Top-100, komt in hand van Sjoerd Kooistra. De horecatycoon neemt ook Gran Café over van het horecaduo Peter Ruseler en Fred Brinkhorst. Kooistra bezit ook De Geus en Le Monde aan de Oude Markt in Enschede.

Kooistra koopt De Kater in Enschede

Over de overname van De Kater gingen al geruime tijd geruchten. Ruseler meldde eind mei nog dat er geen sprake was over een verkoop. Twee maanden later is de deal rond. In maart zijn de eerste gesprekken geweest, biecht Ruseler op in de regionale pers.

Per 16 september vertrekken Ruseler en Brinkhorst uit De Kater en Gran Café. Ruseler gaat zich na het vertrek bezighouden met golfen en reizen. Brinkhorst start een kunstatelier in het Spaanse Andalusië. De honderd medewerkers van De Kater en Gran Café zijn begin deze week geïnformeerd over de overname.

Parijse allure

Café De Kater werd in 1977 door Ruseler in Brinkhorst gekocht. In 2002 is de keuken uitgebreid en gemoderniseerd, waardoor het bedrijf veranderde van studentencafé tot een brasserie met Parijse allure. Kooistra zal naar alle waarschijnlijkheid de exploitatie onveranderd doorzetten. De Kater staat op plaats zeventien in de Café Top 100 van Misset Horeca.

Voor Gran Café heeft Kooistra wel andere plannen. Hij wil het café grondig verbouwen en de naam veranderen in Hoppe. Kooistra exploiteert al zaken onder de naam Hoppe in Groningen en na de zomer in Eindhoven. Voorheen bezat hij Hoppe in Amsterdam. Hoppe Enschede moet een plek worden waar het uitgaanspubliek ‘lekker kan eten en drinken’, aldus Kooistra in de regionale krant Tubantia.

7 miljoen euro omzet

Met de recente overnames en de andere zaken (De Geus en Le Monde) in Enschede, denkt Sjoerd Kooistra een jaaromzet van zeven miljoen euro te behalen in Enschede. De vier zaken zijn samen goed voor ongeveer vijfhonderd terrasstoelen. Le Monde wordt momenteel omgetoverd tot De Drie Gezusters en gaat later dit jaar open.

Meer over Sjoerd Kooistra:

Reageer op dit artikel